Naam

Telefoonnummer

E-mail

Naam

Telefoonnummer

E-mail

Verzenden
Verzenden

Medisch ontharen

Definitief ontharen Alma Harmony XL – Super Hair Remover

 

Indicatie: op bijna alle lichaamsgebieden bij mannen en vrouwen kan definitieve ontharing plaats vinden.

 

Super Hair Removal

De revolutionaire SHR-technologie van de firma Alma Lasers zet nieuwe maatstaven neer voor permanente haarverwijdering. Zachte, effectieve en zo goed als pijnloze behandelingen die geschikt zijn voor elk huid- en haartype : dat is toch iets wat u ook al altijd heeft gewild. Met de Alma Harmony XL SHR maken wij gebruik van de technologische voorsprong van SHR en behandelen onze klanten met het meest innovatieve systeem met een hoog vermogen.

Klassieke haarverwijderingssystemen zijn goed ontwikkeld, of het nu laser, IPL, LEO of andere zijn. Ze zijn evenwichtig gekalibreerd, werken met enkele pulsen en beschikken over een vrij hoge efficiëntie. Voor permanente haarverwijdering focusseren de klassieke methodes zich op melanine, het haarpigment, dat de energie absorbeert. Het haarfollikel wordt kortstondig verhit tot 70 °C en op die manier vernietigd.

Een nadeel zijn de nevenwerkingen. De huid bevat eveneens melanine en neemt daarom ook energie op. Als de behandelparameters niet zorgvuldig worden ingesteld, kan dit leiden tot verbranding. In de meeste gevallen is veel ervaring vereist om de correcte parameters te kunnen bepalen voor elke individuele indicatie.

De SHR-technologie richt zich maar oppervlakkig op de melanine. Het doel zijn voornamelijk de stamcellen die nieuwe haren produceren. SHR werkt met een lage fluence, maar een hoge optische energie en veelvoudige pulsen met een hoge repetitieratio van 10 Hz.

Deze nieuwe technologie laat een bewegende behandelmethode toe. Dat betekent dat we met het handstuk over de behandelzone glijden. De huid wordt verwarmd en de saffieren contactkoeling beschermt de epidermis. Door een lichte druk op het handstuk te zetten, worden weefselvocht en bloed, die niet moeten worden verhit, uit het behandelbereik weggehouden.

De SHR-technologie in combinatie met de nieuwe behandeltechniek zorgen voor een werkelijke doorbraak in permanente haarverwijdering met licht. Tot nu toe gebruikten de gekende IPL- en lasertoestellen de puls-per-puls techniek met de daaraan verbonden ongewenste neveneffecten zoals pijn, verbranding of een blokjespatroon op de huid.

De stof die we met SHR willen aanpakken, is het eiwit van de stamcellen. Op die manier kunnen ook donkere huidtypes en pigmentarme fijne haren succesvol worden behandeld. Bovendien is een behandeling tijdens de rustfase van het haar ook zinvol omdat in die periode de nieuwe stamcellen zich terug op de groei afstellen.

Uit de wereld van de voeding weten we dat proteïnen hun vitale en levensgevende eigenschappen verliezen wanneer ze boven 43 °C worden verhit. De SHR-technologie laat een gelijkmatige verwarming van het behandeloppervlak toe tot 45 °C. Het omliggende weefsel functioneert als energiereservoir, zodat het haarfollikel en de stamcellen de temperatuur ook van het omliggende weefsel krijgen. Na 6 tot 8 herhalingen, in verticale of horizontale bewegingen over het behandeloppervlak, zien we dat er zich oedeem vormt rondom het follikel. Dit verschijnsel toont het succes van de behandeling aan. De stamcellen zijn uitgeschakeld.

Door te focusseren op de stamcellen komen we tot het besluit dat hiervoor de groeifases van het haar niet echt meer belangrijk zijn in de cyclus van de vervolgbehandelingen. Stamcellen zijn er tenslotte ook in de rustfase.

 

Voordelen tegenover klassieke methodes:

 • Geen pijn
 • Langdurig resultaat
 • Vervolgbehandelingen kunnen snel opgevolgd worden
 • m.v. bewegende behandelmethode bereiken we alle plaatsen
 • Geen verbrandingen
 • Behandeling mede van donkere huidtypes
 • Perfect voor elk lichaamsdeel, inclusief de meer gevoelige delen als gezicht, nek en bikinilijn
 • Behandeling van pigment arme, fijne haren
 • Direct na de behandeling kunt u uw werkzaamheden voortzetten

 

Resultaat : Definitieve ontharing, bij 90% van de cliënten kunnen we spreken over definitieve ontharing. Dat betekent dat deze dames en heren tevreden zijn met een geslaagde ontharing. Een geslaagde ontharing is 75% minder haren. Om deze reductie vast te houden, adviseren wij om 2x per jaar te blijven komen voor onderhoud behandelingen. Anders kan het zo zijn dat slapende haren die diep in de huid liggen, naar boven komen.
Aantal behandelingen: Voor het mooiste resultaat is het advies 8 behandelingen.

7 tot 9 procent van de bevolking reageert niet of nauwelijks op ontharing door laser licht of lichtpulsen. Dit zijn de zogenaamde non-responders. Er bestaan geen tests die op voorhand kunnen aantonen dat u tot deze groep behoort. Daarom kiest u na 3 sessies zelf of u de behandeling voort wilt zetten. De uitgevoerde behandelingen worden niet terug betaald.

 

Herhaling van de behandeling : De behandeling zal elke 6 weken plaats vinden. De benen elke 8 weken.

 

(Bij het intakegesprek moeten de haren wél zichtbaar zijn).

 

De behandeling is pijnloos, de behandeling wordt uitgevoerd d.m.v. een gekoeld handstuk. Na de behandeling kan de huid wat rood zien en geïrriteerd aanvoelen.

 

Uw voorzorgsmaatregelen

 • We raden u aan 24 uur voor de behandeling te scheren
 • Vanaf 4 weken voor de eerste behandeling mag u uw haren niet meer harsen of epileren.
 • Stel uw huid een tijd lang niet bloot aan de zon of zonnebank. De UV – stralen kunnen uw pigmenten verstoren. Bedek zorgvuldig de delen die u laat behandelen: vanaf 4 weken vóór de behandeling tot 4 weken na de laatste behandeling.
 • Mocht u toch in de zon komen, bescherm u dan tegen de UV- stralen met een sunblock factor 40 tot 60.

 

 

 

 

Prijzen

 

Klik op de button voor onze volledige prijzenlijst!

 

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin