Naam

Telefoonnummer

E-mail

Naam

Telefoonnummer

E-mail

Verzenden
Verzenden

Kalknagels

Indicatie: Zeer effectieve behandeling, waarbij de kalknagel (Onychomycose) tot het verleden kan behoren.

 

Herkennen van een kalk nagel: De eerste kenmerken zijn verkleuring van de nagelranden, gelig, bruin of groen of kleine vlekjes. Later kan de nagel ook dikker worden en een iets wat brokkelige structuur hebben de nagelplaat zal dan vaak geheel wit geelwit tot geelbruin zijn.

 

Soort behandeling: We werken met twee verschillende lasers op de nagelplaat. Eerst met de Q-Switched Nd:YAG, deze zal de fungus opbreken. Daarna zal de Nd:YAG laser door middel van warmte de kalknagel doden. De verhitting van de nagel kan een licht onaangenaam, prikkelend gevoel geven.

 

Ontstaan van kalk nagel: Kalknagels zijn in principe vrij onschuldig en komen vaak voor aan een of meerdere teennagels.  Omdat het een ontsierendd gezicht kan zijn is een behandeling vaak wenselijk. Kalk nagels worden veroorzaakt als schimmels de nagel of huid binnendringen, waardoor er een infectie ontstaat. Daarom wordt een kalknagel ook wel een schimmelnagel genoemd (onychomycose). De schimmel groeit van boven naar beneden en in de diepte. Hierdoor wordt het nagelbed aangetast.

 

Schimmels komen bij iedereen voor en worden voortdurend overgedragen.  De schimmels die een kalknagel veroorzaken komen met name voor in vochtige ruimtes.

 

Mensen met een verlaagde weerstand of slechte doorbloeding , hebben eerder de kans om een infectie (kalknagel) te ontwikkelen als zij in aanraking komen met de schimmels. Maar ook mensen die een beschadigde nagel hebben door bijvoorbeeld veel sporten of het dragen van strakke sokken.

 

Resultaat: een mooie gezonde nagel. Let op dit zal wel lang duren (8-12 mnd). De oude nagel zal eerst moeten uitgroeien. Daarna is de nieuwe gezonde nagel zichtbaar, vrij van de vervelende schimmel.  De behandeling zal succesvoller worden als u regelmatig bij een pedicure (van ProVoet) komt. Een pedicure kan de nagelplaat dunner maken waardoor de laser beter zijn werk kan doen.

 

Aantal behandelingen: 3-4 behandelingen wenselijk

 

Herhaling van de behandeling: Elke 2-4 weken

 

Thuis advies: Kalknagels zijn namelijk erg besmettelijk. Thuis advies is regelmatig (1-2 x per dag) schone katoenen sokken aantrekken. De sokken op 60C te wassen.  DAKTARIN® (miconazolpoeder ) Strooipoeder, in de sokken gebruiken is erg belangrijk. Nagels zo kort mogelijk (recht) af te knippen en zo glad / dun mogelijk te vijlen. Bij voorkeur door een pedicure (van ProVoet). Gelieve geen zeep te gebruiken bij de voeten, maar grondig af te spoelen evt met washand. Heel goed de voeten afdrogen, ook goed tussen de tenen. Soms is het makkelijker om hiervoor een theedoek te gebruiken. Gebruik nooit twee dagen de zelfde handdoek, ook deze op 60 graden wassen. Gebruik slippers in openbare ruimtes zoals zwembaden, sauna en doucheruimte. Blijf deze adviezen opvolgen tot de nagel weer gezond is.

 

Risico’s en complicaties: Het is mogelijk dat er herbesmetting ontstaat. Hierbij wordt het gewenste resultaat niet of beperkt behaald.

 

De behandeling tegen schimmelnagels is  alleen effectief indien u bij een pedicure bent geweest om de nagelplaat te laten afvijlen.

 

 

 

Prijzen

 

Klik op de button voor onze volledige prijzenlijst!

 

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin